maanantai 29. lokakuuta 2012

Viikonloppu

Torstaina söimme hääpäiväpäivällisen jämiä ja olimme tyytyväisiä.

Perjantai oli perinteinen roskaruokaperjantai: lapsille hampparit ja aikuisille salaatit. Kauppareissua piti typistää vallitsevien liikenneolosuhteiden takia - autoilua emme uskaltaneet edes harkita. Piti rajoittaa ostoskassien määrää - ja ostoksia tietysti myös.

Lauantai oli epämääräinen työ- ja harrastuspäivä. Tein toisen bussikauppareissun ja täydensin vähän viikonlopun elintarvikevarastoa.
Ruuaksi piti kehitellä jotain sellaista, joka on helposti ja nopeasti saatavilla heti, kun joku nälkäinen tulee ovesta sisään.
Tarjousjauhelihasta ja pakastesuikaleista (suikalejuurekset + peruna-sipulisuikaleet) syntyi makoisa jauhelihakeitto. Osan jauhelihasta käytin pizzaan. Tarjolla oli siis jauhelihakeittoa ja -pizzaa. Kelpasi kaikille ja keitto varsinkin todettiin maistuvaksi.

Vaaleja olemme perinteisesti juhlistaneet pizzapäivällä, mutta aikataulullisesti tällä kerralla vaalipizza osoittautui mahdottomuudeksi.
Minä ja mies eksyimme äänestysreissulla kirkkoon (kyllä, sellaistakin voi tapahtua!) ja jäimme tietysti kirkkokahvillekin. Sen jälkeen alkoikin tohinainen ruuanlaittotunti pastakeittiössä.
Possunfileestä syntyi jonkinlainen possupata, jonka kylkiäisinä tarjoiltiin kermaperunoita /keitettyjä perunoita ja kasvislisukkeina tomaatti-kesäkurpitsa-vuohenjuustopaistosta sekä juurespateeta.
Pateessa (kotoisammin möösässä) tällä kerralla valmista juuressosetta, vähän mausteita (lähinnä suolaa), pieni loraus kermaa, tuorejuustopaketin jämät ja kananmuna. Paistoin uunissa kahdessa pienessä vuoassa noin tunnin verran, toinen vuoka jäi tälle päivälle.

Koko viikonloppu taisi ruokahuollollisesti olla 5xtosihyvä

Ei kommentteja: