Tulen kotiin ajoissa, jääkaappi on jämäruokaa pullollaan.
Leipätaikina nousemaan: tänään ruishiutaleita ja sihtiruisjauhoja tavallisten vehnäjauhojen lisäksi. Päätän tehdä vaihteeksi perinteiset pyöreät leivät - ne ovat kuulemma parhaat.
Kalkkunarullasta nappaan pari siivua, kuutioin ja kehittelen kalkkunapastasalaatin.
Kalkkunaa ja pastaa luonnollisesti, sipulia, maustekurkkua, tomaattia, herne-maissi-porkkanaa, majoneesia.
Kaalisalaatin kehittelen: neljännes kaalista, sipulia ja porkkanaa, valkoviinietikkaa, sinappia ja majoneesia.
Perinteisen vihersalaatinkin askartelen.
Nostelen kaalilaatikon jämät uuniin lämpiämään ja kasvislisukkeen jämät myös. Pilkon perunat paistinperunoiksi.
Viimeisenä rakennan jälkiruuaksi hedelmälautaset: banaaninpuolikkaat, muutama ompunsiivu ja satsumanlohko, viereen vielä omppupiirakanpalaset.
Vielä lataan kahvinkeittimen ja poretan porevedet, pyöräytän leivät nousemaan. Joku muu saa kattaa pöydän.
Maanantain jämät:kalkkunarullaa
kaalilaatikkoa
paistinperunoita tai pastaa
kalkkunapastasalaatti, kaalisalaatti
vihersalaatti
jälkkärinä hedelmälautaset
5xkiittiäiti
*
Ynnäilen syyskuun ruokamenoja: kohtalaiset. 10€ /päivä vähemmän kuin elokuussa.
Elokuun ruokamenoissa näkyivät runsaat torikäynnit ja muut herkuttelut: tuoreet mansikat, vadelmat ja pensasmustikat. Syyskuun ruokamenot ovat aika lailla budjetissa.
Tiistain syömiset ratkeavat odottamattomalla tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti