torstai 11. lokakuuta 2012

Kanakeskiviikko

Kanaa kahdella tavalla:

paketti valmiiksi marinoituja kanasuikaleita ja yksi iso sipuli silppuna pannulle, ruskistumaan.

Ensimmäiseen vuokaan riisiä raakana, kaveriksi iso sipuli hienoksi silputtuna, pari porkkanaa pienenä silppuna ja muutama paprikasuikale. Pari isoa ruokalusikallista maustettua creme fraichea, loraus kermaa, mausteeksi curryä ja oreganoa. Puolet kanasuikaleista tähän vuokaan, puolet toiseen vuokaan odottamaan vuoroaan, sekoitetaan. Pannulle vettä ja liemikuution puolikas, kiehautetaan, lisätään niin paljon nestettä että kaikki ainekset peittyvät. Vuoka uuniin.

Toiseen vuokaan kanasuikaleiden lisäksi muutama peruna pieninä kuutioina, sipuli silppuna ja porkkana pieninä kuutioina. Sekaan muutama ruokalusikallinen sitä creme fraichea, loraus kermaa ja juustoraastetta, kaikki ainekset sekaisin. Mausteeksi oreganoa ja suolaa. Vuoka uuniin.
Kiertoilmalla n. 175 asteessa noin tunti. Riisin nestemäärää pitää tarkkailla, ja tarvittaessa lisätä jos nesteet loppuvat ennen riisin kypsymistä.

Sämpylätaikinaan tuli tällä kerralla pari desiä kaurahiutaleita, paketinpohjat ruisleseitä ja reilun desin verran sihtiruisjauhoja.

Vihersalaatti ja porkkanaraasteen jämät.

Jälkiruuaksi valmis mansikkakiisseli.

5xkiittiäiti, oli maukasta.

Ei kommentteja: