maanantai 17. syyskuuta 2012

Monen päivän ruuat ja yksi kauppareissu

Arkitohinoita. Viikonlopputöitä.

Torstaina ruokavieraana Isosiskon kaveri.
Jääkaapissa paketti jauhelihaa. Töistä kotiutuessa tein kierroksen torin kautta ja ostin ananaksen ja rasiallisen viinirypäleitä.

Paistoin jauhelihan ja tein bolo-tyyppisen kastikkeen. Kastiketta ja valmiita tortilla-lättyjä vuokaan vuorokerroksin, väliin juustoraastetta.
Uuniin vajaaseen parinsataan asteeseen reiluksi puoleksi tunniksi.
Pilkoin pöytään tomaattia, sipulia ja kurkkua, paloittelin ananaksen. Pakastimesta maissia ja sulatukseen. Mausteeksi vielä mietoa tacokastiketta ja creme bonjouria niille, jotka halusivat.

Valetortilla-valelasagne upposi nuorisoon (koulussa oli ollut keittopäivä) yhdessä hetkessä.
Jälkiruuaksi jälkikasvulle oli tarjolla limemuffinsit: perusmuffinsitaikina, jonka joukkoon raastoin limen kuoren ja pusersin mehut. Limetti teki joka tapauksessa kituliasta kuolemaa hedelmälautasella, sen oli jo aika päästä kiertoon.

5xkiittiäiti ja 1x söi mitä jäljellä oli (sen siitä saa, kun ei ole ajoissa paikalla)

*
Perjantain perinteinen roskaruoka oli tällä(kin) kerralla kolmioleivät ja ranskanperunoita lapsille, salaatit aikuisille.

Perjantaita leimasi paitsi sade ja tuuli, myös kiireinen kauppareissu.
Puolen metrin kassakuitille mahtui mm.
maitohyllystä: 9 l maitoa, litran purkki rasvatonta maustamatonta jogurttia, litran purkki hedelmäjogurttia, litran verran viilistä, kilon tönikkä turkkilaista jogurttia, 5 purkkia rasvatonta rahkaa, levitettä leivälle, leivontamargariinia ja juoksevaa keijua.
Lihatiskiltä: broiskusuikaleita, kylmäsavulohen palanen, kinkkukuutioita, 2xjauhelihapaketti ja pakastelohipaketti.
hevitiskiltä puolestaan: perunaa, porkkanaa, sipulia, rucolaa, friseetä, jääsalaattia, tomaattia, kurkkua, yksi paprika, appelsiinia, verigreippiä, päärynää, omenaa, banaaneja.
pakastealtasta kilo mustikkaa, kilo mansikkaa, kotimaisia vadelmia, paprikasuikaleita, sipulikuutioita, kesäporkkanoita.
sekalaisissa tuotteissa: pikakaurahiutaleita, jauhoja, pari purkkia tuoremehua, litra valmista vadelmakeittoa ja yksi mehutiiviste, kuivahiivaa, pursotettavaa hilloa, kilon hillopurkki, makaronia, risottoriisiä, pennepastaa, paseerattua tomaattia, pähkinöitä ja pussillinen xylitolipurkkaa.

Melko normaalit viikko-ostokset siis.

*

Viikonloppuna olin itse töissä.
Lauantaiaamuna heräsin kukonlaulun aikaan tekemään makaronilaatikkoa kotijoukoille.
Siinä lauantain ruoka - ja päätellen siitä, miten se oli iltaan mennessä huvennut, se taisi olla vähintään kiittiäiti-tasoa. Lauantain iltapalalla tarjoiltiin puuroa nälkäisille.

Lauantai-iltana rakentelin kinkkukiusauksen sunnuntaita varten. Kadonnut oli sekin melkein kokonaan sunnuntai-iltaan mennessä.
Sunnuntai-iltanakin tarjoiltiin puuroa ja lisäksi munakkaita ja paistettuja perunoita ja kinkkukuutoita.

*
Maanantai ja koko viikko alkaakin jämämielessä varsin huonoissa merkeissä: ei ole jämiä.

Ei kommentteja: