maanantai 3. syyskuuta 2012

Arkiaamiainen

Herätyskello pyöräyttää aamun alkuun 6.27, aamiaistarjoilu pastakeittiössä alkaa noin 15 minuuttia myöhemmin.

Puurovesi kiehumaan, pikapuurohiutaleet veteen. Puuroa lapsille ja miehelle.

Appelsiinit ja greipit jääkaapista, mehunpuristelut suoraan jokaisen omaan lasiin. Appelsiinit lapsille, greipit aikuisille.
Mehuperine alkoi reilun vuoden takaisesta Kreetan-lomasta: hotellilla oli mahdollisuus aamiaisella puristaa omat mehut hotellin omista appelsiineista. Loman jälkeen hankimme sähkökäyttöisen sitruspuristimen: ehdottomasti yksi parhaista keittiökonehankinnoistamme! Mikään muu mehu ei oikeastaan enää maistu. Appelsiinilajikkeista paras on valencia tai valencia late, myös veriappelsiineista tulee hyvää mehua. Yhdestä appelsiinista tulee muuten melko tarkasti desin verran mehua.

Edellisenä iltana pakastimesta jääkaappiin sulamaan otetut mustikat ja mansikat käsittelyyn, sekaan loraus maustamatonta jogurttia, turskaus hilloa, pieni hitunen sokeria ja vanilliinisokeria. Sauviksella soseeksi. Lapsille voimajuomaksi: viime aikoina nuoriso on valittanut lounasnälkää - tämä on uusin lisä aamiaisessamme.

Kahvit lorisemaan, oma rahkajogurtti järjestykseen. (rahkaa, turkkilaista jogurttia, pakastemarjoja). Oman aamiaisleivän kokoaminen (en kertakaikkiaan pysty syömään puuroa aamulla, en vaikka mikä olisi!)

Lasten herättely, puurot lautasille, yhteiselle aamiaiselle.

Ei kommentteja: