maanantai 21. tammikuuta 2013

Maanantain kokkitaisto

* uunikalaa suolapedillä. Tuuman verran karkeaa merisuolaa uunivuokaan, kala ja vähän mausteita kyytiin, uuniin noin puoleksi tunniksi

* uuniperunamuusi. Eilisen perunamuusin jämät, vähän creme fraichea ja tilkkanen kermaa, kananmuna. Vatkataan. Uuniin, reiluksi puoleksi tunniksi.

* broiskukiusaus: peruna, sipulia ja porkkanaa, sieviksi kuutioiksi. Broiskusuikaleet ja sipulia käytetään pannulla ottamassa väriä, tilkka vettä kaveriksi paistamisen loppupuolella. Perunoiden sekaan suikaleiden lisäksi pikkuisen creme fraichea, tilkka kermaa, mausteita. Uuniin noin tunniksi.

* kasvikset: yhteen pieneen uuniastiaan tomaattia, paprikaa ja porkkanaa, oliiviöljyä, suolaa ja yrttejä. Toiseen punajuurta, porkkanaa, sipulia ja auramurua, tilkka kermaa. Molemmat vajaaksi tunniksi uuniin.

* jälkiruoka: pari omenaa kuutioiksi, päälle vähän kanelia; rasvaa, sokeria, kaurahiutaleita, täysvehnäjauhoja, hitu leivinjauhetta, nypitään sekaisin. Uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi.

varapasta tosinälkäisille.

Tunnissa kahden päivän sapuskat, ei ollenkaan hullumpi juttu.

1 kommentti:

Kiki kirjoitti...

Tässä olikin tosi monta hyvää vinkkiä. Kiitos :)