torstai 17. tammikuuta 2013

arkitiistai ja -keskiviikko

tuijotan murhaavasti kesäkurpitsaa ja sipulia, jotain tarttis keksiä taas.
Ensin aion tehdä ihan vaan kasviksia uunissa, mutta sitten iskeekin äkillinen ja outo inspiraatio. Kovertelen pari kesäkurpitsaa ontoksi, ja pari isompaa tomaattia samaan syssyyn. Heittelen sisälmykset kuppiin, sekoitan joukkoon vähän vuohenjuustoa ja mausteita ja kehitän epämääräiset täytetyt kasvikset.
Juustoraastetta pinnalle ja uuniin.

Vihersalaattia ja tuoretta ananasta salaatiksi.

Mustikkaherkun ohjeella vaihteeksi vadelmaherkkua, vaniljakastikkeen kanssa.

Ei hullummin.

*
Keskiviikon suunnitelmissa oli kylmäsavulohipasta.
Uuniin peruskasvikset: pakastepaprikaa, kesäporkkanoita, sipuli ja tomaatti, vähän öljyä, suolaa ja rakuunaa.
Pastakastike: sipulisilppua kuullotetaan, sekaan kylmäsavulohi kuutioina ja vähän jauhoja, päälle vettä ja kermaa, kasvisliemikuution muruset ja ruiskaus sitruunamehusta. Annetaan vähän kuplahtaa.
Trapanin pesto salaatiksi: tomaattia kuutioina, valkosipulinkynsi, paahdettuja pähkinöitä murskana, öljyä ja yrttimaustetta.
Jälkiruuaksi vadelmaherkun jämät.
Iltapalaksi riisipuuro.

Ei hullummin sekään.

*
Pikainen kauppalaskelma kertoo, että ruuan suhteen alkukuu on menty kauniisti budjetissa, vaikka tilin tilanne näyttääkin toista. Ruokahankintojen lisäksi on ollut kaikenmoista ylimääräistä, siksi lievää kestävyysvajetta.

Mietin, mistä vielä voisi säästää.
Tiedän, että syömme kalliisti - silti se on jotain, josta en olisi halukas yhtään tinkimään.
Mietin silti.

Ei kommentteja: