maanantai 14. tammikuuta 2013

Kinkkupestopastavuoka

Näännyttävän juhlakauden jälkeen olemme taas takaisin arjessa: noudatan kolmen viikon ruokalistaani jokseenkin tunnollisesti - se helpottaa arjen suunnittelua ja kauppareissuja melkoisesti. Riittää kun kirjaan kauppalistaani viikon ruokalajit, sen jälkeen pystyn tekemään ostokset vaivattomasti.


...ihan syömäkelpoista nuorison arkiruokaa.

Kinkkupestopasta
pestopastaa
kinkkukuutioita
pari sipulia ja porkkanaa pienenä silppuna
reilusti juustoraastetta ja pizzamaustetta
munamaitoa

Pastat keitetään, sekoitetaan uunivuoassa kaikki sekaisin ja työnnetään uuniin pariinsataan asteeseen vajaaksi tunniksi.

*
Kasvishenkisille punajuurivuohenjuustovuoka

punajuurta, sipulia ja porkkanaa pieninä kuutioina
vähän juustoraastetta, oreganoa
puolikas vuohenjuustotanko kuutioina
loraus kermaa

Samaan uuniin, yhtä pitkäksi aikaa.

Vihersalaatti ja pikkuporkkanoita, jälkiruuaksi mustikkaherkkua.

Jotenkin Vajaa Mustikkaherkku
100 g margariinia
vajaa desi sokeria
vajaa desi kaurahiutaleita
yhteensä vajaa pari desiä tummia ja tavallisia vehnäjauhoja
vähän vanilliinisokeria, vähän leivinjauhetta
Nypitään koko helahoito sekaisin, lisätään pakastemustikoita pari desiä. Työnnetään uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi.

*
Ruokailijat olivat jokseenikin tyytyväisiä, mustikkaherkun jämistä käytiin kiivas sanallinen vääntö.
Pastavuokaa jäi runsaasti seuraavallekin päivälle.

Ei kommentteja: