Lauantai 25.8.
pekoniin käärityt kanafileet
kasvislisuke
peruna tai pasta
salaattisekoitus
vadelmahillopiiras
Samalla uuninlämmittämällä vuokaleipä ja lihapullat.
Leipä syötäväksi myöhemmin päivällä, lihapullat arkiruuaksi pakastimeen.
**
Pekoniin käärityt kanafileet
Pakastimessa oli rasiallinen broilerin ohutleikkeitä, jotka ansaitsivat tulla syödyiksi. Sulattelin ne yön yli jääkaapissa ja aamun mittaan tasolla.
Kääräisin jokaisen fileen pekoninsiivuun ja liimasin komeuden kiinni hammastikulla.
Silppusin valtavan punasipulin.
Käytin koko helahoidon pannulla ottamassa väriä, muistin nyppiä tikut pois.
Holvasin päälle vajaat pari desiä kermaa ja kolmanneksen tomaatti-välimerenyrtti creme fraiche purkillisesta.
Maustamisen ongelmat ratkaisin murustelemalla uunivuokaan puolikkaan kasvisliemikuution ja roiskimalla päälle aina turvallista pizzamaustetta.
Uuniin vajaaseen pariinsataan asteeseen noin tunniksi yhdessä kasvislisukkeen kanssa.
Kasvislisuke aikuisille
Paloittelin puolikkaan kesäkurpitsan ja pari sipulia mukavankokoisiksi paloiksi. Heilautin uunivuokaan. Tyhjensin perään pussinpohjat pakastettuja kesäporkkanoita. (onko olemassa talviporkkanoita?)
Olin vähällä paloitella paprikan, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin ja kuutioin yhden muhkean tomaatin sekaan.
Lorauttelin päälle oliiviöljyä, rapsauttelin vähän suolaa ja sopivasti pizzamaustetta (oivallinen ja helppo ratkaisu kaikkiin maustamisen haasteisiin.)
Uuniin pariinsataan asteeseen noin tunniksi.
Vihersalaattina valmista salaattisekoitusta ja rucolaa valkoviinietikka-oliiviöljysekoituksen kanssa.
Vadelmahillopiiras
murotaikinapohja, päälle vadelmamarmeladipurkin pohjat ja muruseos
*
Asiantuntija-arvio
2x tosimaukas
2x kiittiäiti
1x yökensyö pekonia; 3x yökensyö kasvislisuketta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti