tiistai 29. lokakuuta 2013

kanamakaronilaatikko ja porkkanakeitto

Suttuisen maanantain päivällisellä mukana odotettu ja kaivattu vieras, sekä luonnollisesti lauma nälkäisiä lapsia.
Lähdestyvän marraskuun teemana on oleva suunnitelmatalous, jonka hengessä myös tätä ateriaa lähdettiin kehittelemään.

Täydennysostokset ateriaa varten
broiskusuikaleita
puolikas ananas
vesimelonilohko
saaristolimppua

lisäksi kaupasta tuli: pari pakettia tummaa leipää ja rasiallinen viinirypäleitä.

*
Kanasuikaleista ja makaronista syntyi kanamakaronilaatikko. Kanasuikaleiden kanssa pannulla käväisi pari sipulia ja pari porkkanaa.

Porkkanoista, sipuleista ja jääkaapissa lymyilleestä fetajuustosta syntyi porkkanafetasosekeitto.

Lisäksi tarjolla oli melonikuutioita, ananasta, perinteinen vihersalaatti ja trapanin pesto. Ja sitä saaristolaisleipää.

Jälkkäriksi epämääräinen hillo-marjapaistos. (n. 100 g margariinia, vajaa desi sokeria, jauhoja ja aavistus leivinjauhetta. Pieneen piirakkavuokaan, sivellään pinta paistonkestävällä marmeladilla, päälle marjoja. Koko komeus silataan kauratoscalla.)

Ei kommentteja: